“Korang dah labur RM65 dekat that sh*t?” – Individu Kritlk Netizen Beli Buku Puisi Puteri Balqis, D4kwa Membazir & Bakal di ‘Sc4m’

Dugaan yang menimpa pelakon cilik, Puteri Balqis baru-baru ini telah mendapat perhatian netizen ramai dan juga rakan-rakan artis yang simpati dengan nasibnya.

Sudahlah s4kit, Puteri Balqis pula terpaksa menjual buku puisi 38 Poems of Puteri Balqis yang ditulisnya sendiri di sekitar bandaraya Kuala Lumpur bersama ibu. Pun begitu, mujurlah ramai yang membantu dan tularkan kisah pelakon ini di media sosial.

View this post on Instagram

Thank You To All Of U🙏🏻❤️ “38 Poems Of Puteri Balqis” is beautifully written by Puteri Balqis..based on her life experiences…Don’t miss out..PLACE YOUR ORDER NOW❤️ @planner.ana.official Whatsapp👉🏻 0164420164 Whatsapp👉🏻011-39379871

A post shared by PUTERI BALQIS (@rockingbalqis) on

Meskipun ramai yang memberi respon positif, ada juga di kalangan netizen yang melemparkan komen negatif dan kutvkan kepada Balqis.

Seorang individu baru-baru ini menvduh netizen yang membeli buku daripada Balqis hanyalah sia-sia dan membazir semata-mata. Eh dah kenapa pulak dia ni?? 

“Korang yang dah labur RM65 dekat that sh*t mesti masuk sekolah British Council kann” 

Menerusi satu posting yang viral di Twitter, individu ini claim yang netizen membeli buku puisi Puteri Balqis ini hanyalah sia-sia dan membazir semata-mata.

Tambahnya lagi sambil masukkan screenshot dari salah satu portal g0sip, duit yang didermakan kepada Balqis tu kemungkinan besar akan digunakan ibunya untuk beli ‘obat’ atau dalam erti kata lain, d4dah. Akhirnya Balqis tak dapat apa-apa dan akan terus mend3rita. Uish besar tudvhannya ni! 

Sumber: Twitter

 

“Bvsuknya hati ko ni… budak tu bukan mengemis minta duit ko” 

Disebabkan posting tersebut, rata-rata netizen mar4h dan meminta individu tersebut untuk mendiamkan diri saja kalau tidak mampu membantu.

Lagipula bagi netizen, Puteri Balqis tidak meminta-minta dan berusaha dengan cara baik untuk menambahkan pendapatannya. Bukannya dia men4gih simpati dan derma orang ramai sebelum ni sehinggalah kisahnya dipaparkan dalam satu program amal baru-baru ini.

Sumber: Twitter

Apa-apapun bagi admin, kalau bab menderma ini kita tak boleh nak halang-halang dan kvtuk pulak si penderma tu. Derma ni ikhlas dari hati tau. Kalau orang yang meminta derma tu menlpu atau berperangai sebaliknya, itu masalah mereka. Kita dah lakukan tanggungjawab kita.

Admin doakan semoga Puteri Balqis sihat seperti sediakala dan boleh berlakon semula. Abaikanlah kata-kata j4hat netizen tu semua. Yang penting, awak usaha untuk tambah rezeki. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  : Lobak Merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *