Selepas Heliza Helmi, Kini Ardell Aryana Pula Sertai Misi Kemanusiaan, Alhamdulillah!

Selain penyanyi Heliza Helmi yang sering menyertai misi kemanusiaan, kini pelakon Ardell Aryana juga mula melibatkan diri menjadi aktivis untuk memberi bantuan kepada golongan yang ditimpa muslbah. Menerusi laman Instagram, pelakon drama Tak Ada Cinta Sepertimu itu memberitahu dia akan bertolak ke Kota Palu, Indonesia bagi membantu mngsa bencana gempa dan tsunami yang berlaku sejak beberapa hari lalu.

Selepas Heliza Helmi, kini Ardell Aryana pula k0rban ny4wa sertai misi kemanusiaan. Allahu.

Besar pahala tolong orang musibah! 😊😊 Artis2 lain takde ke yang nak join? 😅

Caption IG:

Assalamualaikum, Alhamdulillah.. saya tak sangka misi pertama saya akan bermula secepat ini , sepatut nya saya akan ke palu indonesia pada bulan ramadhan nanti . Tetapi tadi saya terima panggilan dari pihak @ydkmm_official saya kena kesana , flight saya kesana awal pagi esok untuk misi kemanusiaan & benc4na alam “ #Gemp4 “ yang berlaku sejak beberapa hari lalu di sana . Saya akan ke palu, sigi , donggala, petobo ,sulawesi tengah .. doa kan perjalanan saya semua & doakan semoga palu indonesia tidak melalui tsun4mi 🌊 yang dasyat seperti tahun lepas . Terakhir yang di beritahu saya beberapa hari lepas gegaran 6.9 yang berlaku disana oleh itu , jika ada yang nak mewakafkan rezeki anda buat bantuan yang akan kami berikan kepada mereka .. saya amat lah menerima dengan hati terbuka & berterima kasih kepada awak semua followers saya 🤗🙏🏻 , tak kira berapa RM pun yang awak beri saya terima 🙂. MAYBANK RASMI @ydkmm_official : 564294307891 . May Allah ease everything for my journey tomorrow & to all of us 🙏🏻☺️ amin …❤️ . Saya akan update dari masa ke semasa pada awak semua keadaan disana inshaallah 🕊 . 

Menurut Ardell, dia sepatutnya bertolak pada bulan Ramadan akan datang tetapi mendapat panggilan daripada Yayasan Dana Kebajikan Muslim untuk segera ke sana.

“Saya tak sangka misi pertama saya akan bermula secepat ini, sepatutnya saya akan ke Palu, Indonesia pada bulan Ramadhan nanti,” katanya.

Tambah pelakon berusia 29 tahun itu, dia turut memohon doa orang ramai agar perjalanan di sana berjalan lancar dan daerah terbabit selamat daripada sebarang benc4na alam.

“Doakan perjalanan saya semua & doakan semoga palu indonesia tidak melalui tsun4mi yang dasyat seperti tahun lepas.

“Terakhir yang diberitahu saya beberapa hari lepas gegaran 6.9 yang berlaku disana,” ujarnya.

Difahamkan kini Ardell sudah bertolak ke sana dengan memuat naik beberapa posting Insta Story berkongsi momen memelvk ibu dan ahli keluarganya.

Terima kasih mama, doakan saya!

Selamat pergi & pulang!

Posting berkenaan mendapat pelbagai respons positif netlzen yang rata-rata turut mendoakan agar segala urusan Ardell di sana dipermudahkan kelak.

Jaga diri ya Ardell!

Semoga diberkati & dipermudahkan!

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MO

Like Page Kami Juga Di Facebook @Media Online

Sumber: jutawan.bbn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *